Szúr? Nem vízigényes? Mire gondolok?
2022. szeptember 06. írta: Kertportál Magazin

Szúr? Nem vízigényes? Mire gondolok?

Jó tudom, ennyiből még elmehetek a melegebb éghajlatra, mert úgysem lehet rájönni. Vagy de? Vagy a meleg éghajlat legyen inkább Mexikó? Mert bizony hétvégén a Füvészkert újra megnyitja kapuit és megrendezésre kerül az őszi Kaktuszkiállítás, ahol az Astrophytum nemzetség lesz a főszereplő. Tudom már káromkodom is. 

303640048_5609812962412198_6694863511235606495_n.jpg

Komolyra véve a szót, a kiállítás fő témája az Astrophytum, vagyis a csillagkaktusz nemzetség lesz és számos hazai gyűjtő mutatja be igen különleges gyűjteményét.

Érdemes lesz ellátogatni rá, akár gyerekkel is, mert maga az egész Füvészkert egy csoda a város szívében.

Az Astrophytumokról érdemes a kezdőknek is olvasni, mert egy könnyen tartható és nagyon hálás faj. Most már biztos értjük a cím értelmét is, hiszen a csillagkaktuszok egyik fő ismertetőjele az, hogy nem is olyan tövisesek, mitöbb a legtöbb csinosan gömbölyded. Bár azért vannak jó egyméteres példányok is belőlük, de a jó gazdát szép virágokkal boldogítják, így én is a hétvégén tuti beszerzek magamnak párat, ha már lesz ez a rendezvény. Ráadásul nagyon jó fényképeket is lehet készíteni erről a tengernyi sok pozsgásról és kaktuszról.

Az értékes fotót meg köszönjük az egyik kiállítónak, aki maga is értékes gyűjteménnyel érkezik: Palmaisucculentgarden!

 

kertortal_banner_1.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://kertportal.blog.hu/api/trackback/id/tr8017925493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása