Tervezd velünk a biokerted! Itt az új applikáció!
2022. szeptember 02. írta: Kertportál Magazin

Tervezd velünk a biokerted! Itt az új applikáció!

Pár évvel ezelőtt Tóthné Vincze Bogi azzal keresett meg minket, hogy készítene egy Kertportálos appot. Mondom oké, de mi legyen a célja? Sokat gondolkodtam, gondolkodtunk azon, hogy mi lenne az, ami hiánypótló is lesz és hasznos is, tudást is ad és jó "nyomkodni is". Így született meg a Kertportál Biokert tervező applikáció, mely az egymást segítő növények rendszerével dolgozik.

kertportal-banner-applikacio.jpg

Mire jó a Biokerttervező Applikáció?

 

Először is tartalmazza azokat az alapvető zöldségnövényeket és fűszereket, ehető virágokat, melyek bármelyik kertben előfordulhatnak.

Az évek során kibővítettük a növénytársítási elveket és teszteltünk és kísérleteztünk azon, hogy mely társítások működnek a gyakorlatban és melyek nem.

Az eredeti növénytársítási táblázatok, melyek mind letölthetők lennének a netről sok hibát tartalmaznak és nem felelnek meg a valóságnak.  És mivel az applikáció INGYEN letölthető, így az volt a cél, hogy a közjónak olyat adjunk, aminek haszna, értelme is van.

Az egymást segítő növények valóságban is hasznosak és rendkívül érdekesek. A biokémián, növényélettanon alapuló elmélet van digitális formában, applikációba forgatva azzal, hogy a kiválasztott növénynek felkínálja a segítőit és nem segítőit, így akár tanulhatunk is az applikáció segítségével.

Hogyan működik az applikáció?

 

Letöltés után megnyitva az alkalmazást először is találkozunk a főoldalon a feladatokkal. Tervezzük meg a földterületünket, melyek oszlopokba és sorokba rendezi a növényeket. Az egyszerűség kedvéért a sor- és tőtávot szabadabban kezeli, de a kockásfüzetes tervezésre hasonlít maga a tervezé elve.

Ezután végig kiválaszthatjuk az ültetni kívánt növényeket és ha olyan menők vagyunk, hogy a PRO verziót választjuk, akkor még több lehetőségünk nyílik a tervezés könnyítésére.ú

Az ültetés meg figyeli a növénytársításokat és automatikus ültetésnél aszerint ültet, ahogy az a legideálisabb. Persze akinek az esztétika is fontos, ott is van megoldás!

Ujjal "megfogva" a növényeket külön-külön is mozgathatjuk és kedvünk szerinti helyre tehetjük. Maximum, ha pont ellent mond a társításnak, akkor szólni fog az applikáció, hogy biztosan így szeretnénk?

 

Kedvet kaptál?

 

Ha kedvet kaptál tehát a digitális kertészkedés új szintjéhez, melyből még tanulhatsz is, akkor itt az idő, töltsd le ingyenesen az applikációt és kezd neki még ma!

A bejegyzés trackback címe:

https://kertportal.blog.hu/api/trackback/id/tr5817922437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása